Βιβλία σε Ρόδες

Από τις 15 Ιανουρίου μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου τα Βιβλία σε Ρόδες κάνουν στάση στην Τρίτη Τάξη του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης. Μια τσαντα γεμάτη βιβλία Μυθολογίας στην διάθεση όλων των μαθητών και των μαθητριών για νέες αναγνωστικές εμπειρίες!!

Δράση STEM – Εξοπλισμός Ρομποτικής

Η Γ Τάξη (2017 – 2018) του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης έχει επιλεχθεί για τις ανάγκες υλοποίησης τη δράσης STEM της ελληνικής Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης eTwinning. Πιο συγκεκριμενα, η τάξη μας θα λάβει εξοπλισμό Lego WeDo 2.0 με σκοπό την αξιοποίησή του για τη δημιουργία ανάλογου project, προσανατολισμένο στo STEM (Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική, Μαθηματικά). […]

Μαθαίνουμε Παρέα

Η πρόταση που υπέβαλε η Γ Τάξη (2017 – 2018) για την δημιουργία ενός δωματίου απόδρασης (escape room) από μαθητές για μαθητές, βρίσκεται μεταξύ των είκοσι δραστηριοτήτων που ξεχώρισαν κατά την αξιολόγηση και θα υλοποιηθούν με τη χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση. Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα του Προγράμματος Μαθαίνουμε Παρέα […]

Χριστουγεννιάτικο Δέντρο και Χιονάνθρωπος στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α και της Γ επιμελήθηκαν τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της Δημοτική Βιβλιοθήκης Ερμούπολης. Η Γ Τάξη χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη βιβλία δημιούργησe ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο δέντρο στα ράφια της βιβλιοθήκης, το οποίο διακοσμήθηκε με στολίδια και γιρλάντα που είχαν το σχήμα γραμμάτων και κατασκευάστηκαν από τους μαθητές και τις μαθήτριες […]

Επισκέψεις σε καλλιτεχνικές εκθέσεις

Οι μαθητές και οι μαθήτριες επισκέφτηκαν την αίθουσα Βάτη προκειμένου να δουν έργα Street Art, Origami και Γελοιογραφίας που δημιουργήθηκαν από τα καλλιτεχνικά εργαστήρια για τη θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή της Γυάρου. Ακόμη, επισκέφτηκαν την Πινακοθήκη Κυκλάδων για να δουν την Έκθεση Γεωργίου Μ. Φουστάνου: “Ελληνική Ακτοπλοΐα 1945 – 1995”

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Μετά από πρόσκληση που με χαρά δεχτήκαμε οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε το Ειδικό Δημοτικό Ερμούπολης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.  

Επίσκεψη σε Ελαιοτριβείο

Την Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2017 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δευτέρας και της Τρίτης Τάξης είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και να ξεναγηθούν σε Ελαιοτριβείο στην περιοχή της Αζολίμνου. Εκεί είδαν από κοντά πως παράγεται το λάδι από τον πολύτιμο καρπό της ελιάς!!

Κήπος Γ Τάξης

Με πολλή φροντίδα και με την βοήθεια μαθητών και μαθητριών του Ειδικού Δημοτικού Ερμούπολης, οι πατάτες των παιδιών της Γ Τάξης άρχισαν να μεγαλώνουν. Πέρασαν κιόλας πενήντα ημέρες και μας μένουν άλλες τόσες μέχρι να μαζέψουμε τη σοδειά μας!!