6ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης
Σας καλωσορίζουμε στον δικτυακό τόπο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης

Μια γεύση απο Τ.Π.Ε...

Αυτός ο ψηφιακός φελοπίνακας (padlet) δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος Τ.Π.Ε. με τις εργασίες των μαθητών όλων των τάξεων του σχολείου μας! Με αυτόν τον τρόπο θα πάρετε μια μικρή γεύση από όσα κάνουμε τους τελευταίους μήνες! Είναι σαν να σας προσκαλούμε στο εργαστήριό μας να δείτε τις εργασίες των μαθητών μας!

Το Συριανό μου paddlet

Περπατώ στο δάσος όταν..

Στα πλαίσια του εργαστηρίου Δεξιοτήτων με θέμα "Φυσικές Καταστροφές", τα παιδιά της Β΄ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης ,ανέλαβαν την αποστολή: να φτιάξουν ένα video για τις πυρκαγές στα Δάση. Την Παρασκευή 10μΜαρτίου σε συνεργασία με το ΚΕΠΕΑ Σύρου δημιουργήσαμε το video "Περπατώ στο δάσος όταν..."

Δείτε το video εδώ

Ο Φοίνικας Σύρου επισκέφτηκε το 6ο Δημοτικό Σχολείο

Μία έκπληξη περίμενε τους μαθητές του 6ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης το πρωί της Τρίτης 28 Μαρτίου.Αθλητές της ομάδας βόλεϊ ανδρών επισκέφτηκαν τις σχολικές εγκαταστάσεις,τους μίλησαν για το άθλημα της πετοσφαίρισης και έπαιξαν πολύ μαζί τους.

Ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης, ο Γιάννης Ρουμελιωτάκης και ο βοηθός προπονητή, Τσέντα Ίλιτς, βρέθηκαν στο 6ο Δημοτικό, όπου το παρών έδωσαν και μαθητές της 5ης και 6ης του Δημοτικού Άνω Σύρου. Οι αθλητές μίλησαν στα παιδιά για τις αξίες του αθλητισμού, για τη σημασία της καλής διατροφής, δέχτηκαν ερωτήσεις από αυτούς και στο τέλος πέρασαν στην πράξη.

Αφού έδειξαν πώς παίζεται το βόλεϊ, μοίρασαν αυτόγραφα και φωτογραφήθηκαν μαζί τους, δίνοντας μία διαφορετική πινελιά στη σχολική καθημερινότητα.

 

Image
Image
Image
Image

Η Πυροσβεστική ήρθε στο σχολείο μας

Την Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023  μας επισκεφτήκε στο 6ο Δημοτικό Σχολείο η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σύρου. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε ένα πυροσβεστικό οχήμα αλλά και να δοκιμάσουμε να χρησιμοποιήσουμε την μάνικα του οχημάτος. Ακόμη, ακούσαμε πολλές πληροφορίες όσον αφορά την λειτουργία του σώματος αλλά και χρήσιμες συμβουλές για την καθημερινή μας ζωή και την προστασία σε περίπτωση πυρκαγιάς και σεισμού.

Ευχαριστούμε θερμά τον διοικητή, τους αξιωματικούς και τους Πυροσβέστες για την ενημέρωση.
Image
Image
Image
Image

Θεατρική παράσταση «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων»

Όλο το σχολείο παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση « Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» του Lewis Carroll, από τον τοπικό ερασιτεχνικό θίασο «Ο ΣΟΥΡΗΣ». Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με το έργο και δεν ήταν λίγες οι φορές που συμμετείχαν κι αυτά ενεργά, εμψυχώνοντας τους ηθοποιούς με το χειροκρότημά τους…
Image
Image
Image
Image

Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023, ημέρα κατά της σχολικής βίας. Το σχολείο μας αφιέρωσε όλη την εβδομάδα σε δράσεις που αφορούσαν τον σχολικό εκφοβισμό, την αυτοεκτίμηση, την ανεκτικότητα, τη διαφορετικότητα, τη δύναμη της θέλησης και το δικαίωμα στη ζωή. Διαβάσαμε βιβλία, είδαμε βίντεο, συζητήσαμε, ζωγραφίσαμε και τέλος ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ φτιάξαμε ένα σύνθημα στο προαύλιο του σχολείου μας!!!

"ΟΧΙ ΒΙΑ! ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ!"
Image

Βιωματικό εργαστήριο δεξιοτήτων της Β΄ τάξης με θέμα πυρκαγιά στο δάσος

Σε συνεργασία με το ΚΕΠΕΑ πραγματοποιήθηκε, σήμερα Παρασκευή 10 Μαρτιου - με τα παιδιά  της Β Τάξης -  βιωματικό εργαστήριο δεξιοτήτων της Β΄ τάξης με θέμα «Πυρκαγιά  στο Δάσος»
Image
Image
Image
Image

Επίσκεψη της Δ΄ τάξης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Ερμούπολης

Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Ερμούπολης, η υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης, κ.Χαρούλα Σκαβάκη, παρουσίασε ένα project με θέμα τη ζωή και το έργο του Ισπανού ζωγράφου Pablo Picasso, το οποίο ενθουσίασε τα παιδιά. Μετά, ακολούθησε βιωματικό εργαστήρι όπου οι μικροί μαθητές έκαναν κολάζ μια εικόνα που επέλεξαν…
Image
Image
Image
Image

«Επίσκεψη της Δ΄ τάξης στις πηγές του Αγίου Αθανασίου»

Η φύση είναι η ισχυρότερη πηγή γνώσης . Κι όταν το μάθημα γίνεται έξω από τους τέσσερις τοίχους της τάξης, τότε αυτό γίνεται βιωματικό, πολύτιμο, ευεργετικό.
Την πηγή του Αγίου Αθανασίου στην Άνω Σύρο, επισκέφτηκαν οι μαθητές της Δ’ τάξης με τις δασκάλες τους Λουιζίδου Ειρήνη και Βασιλική Βάρναλη, για τη δράση με θέμα «Το νερό νεράκι», με την τεχνική υποστήριξη της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΕΠΕΑ.
Image
Image
Image
Image

«Τα κάλαντα της Άνοιξης από τους μαθητές της Α΄ και Δ΄ τάξης»

Σήμερα Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023 οι μαθητές της Α’ και Δ’ τάξης με αυτοσχέδια χελιδονάκια, είπαν τα κάλαντα της άνοιξης , τα χελιδονίσματα, σε όλες τις τάξεις του σχολείου, στον Διευθυντή, στο Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο. Οι τάξεις που άκουσαν τα κάλαντα, κέρασαν τα παιδιά φρέσκα αυγουλάκια και καραμελίτσες , όπως προτρέπει το έθιμο, με τις ευχές «Καλό μήνα!» «και του χρόνου με υγεία!», να διανθίζουν τον αέρα της σχολικής μονάδας.

 
Image
Image
Image
Image

«Χριστουγεννιάτικος στολισμός του σχολείου μας από τους μαθητές της Α΄ και Β΄τάξης»

Οι μαθητές της Α΄και Β΄τάξης του σχολείου μας μαζί με τους εκπαιδευτικούς Βασιλική Πετράκη και Σταματίνα Ψάλτη διακόσμησαν τις τάξεις τους με χριστουγεννιάτικο στολισμό, δημιουργώντας μια ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα!
 
Image
Image
Image
Image

Άσκηση σεισμού

Με στόχο την ετοιμότητα τόσο των εκπαιδευτικών και όσο και των μαθητών του 6ου Δημοτικου Σχολείου Ερμούπολης σε περίπτωση σεισμού έγινε άσκηση σεισμού στις 20 Οκτωβρίου 2022. Οι  μαθητές μας γνωρίζαν ήδη πώς χρειάζεται να συμπεριφερθούν σε περίπτωση σεισμού και με την βοήθεια των εκπαιδευτικων εκκένωσαν με ασφάλεια το κτίριο.Επισημάνθηκε πόσο πολύτιμη είναι η διατήρηση της  ψυχραιμίας, η σειρά και ο  τρόπος που εξέρχεται το κάθε τμήμα αλλά και ο χώρος συγκέντρωσης.Η άσκηση έγινε με επιτυχία.
Image
Image
Image
Image

Επίσκεψη του σχολείου μας στο γήπεδο Καμινίων για την Ημέρα Σχολικού αθλητισμού

Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης με αφορμή την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού επισκέφθηκε το γήπεδο στα Καμίνια την Παρασκευή στις 30 Σεπτεμβρίου. Οι μαθητές όλων των τάξεων με  βοήθεια του γυμναστή του σχολείου κ. Λάζαρου Λαζαρίδη και των δασκάλων τους συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες με στεφάνια και κρίκους, έπαιξαν μπάσκετ, ποδόσφαιρο και δημιουργησαν συνθήματα για την σημαντικότητα της άθλησης στην ζωή μας
Image
Image
Image
Image

Ενημέρωση σχετικά με τον προληπτικό διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19

Σας ενημερώνουμε ότι ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται μία (1) φορά πριν από την Τρίτη κάθε σχολικής εβδομάδας και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη μετά από διακοπές εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας, ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την πρώτη ημέρα προσέλευσης στη σχολική μονάδα.

Για περσσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

«Στηρίζουμε τις σχολικές βιβλιοθήκες-Διαμορφώνουμε τους αναγνώστες του αύριο»

Ήρθε και το δικό μας δώρο από την Ellinoekdotiki Publishing - Ελληνοεκδοτική Εκδόσεις, με 18 εξαιρετικά βιβλία για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης του σχολείου μας, ύστερα από τη συμμετοχή μας στον διαγωνισμό «Στηρίζουμε τις σχολικές βιβλιοθήκες-Διαμορφώνουμε τους αναγνώστες του αύριο»!!!

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» από μαθητές και δασκάλους του 6ου Δημ. Σχολ. Ερμούπολης.
Image
Image
Image
Image

Αλλαγή των ορίων του σχολείου μας

Σας ενημερώνουμε ότι με Απόφαση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν αλλάξει  τα σχολικά όρια των σχολείων, συμπεριλαμβανομένου και του 6ου Δημοτικού Σχολείου.

Διαβάστε αναλυτικά την Απόφαση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πατώντας εδώ

Η Α΄ Δημοτικού ολοκλήρωσε το 2ο Εργαστήρι Δεξιοτήτων

Τα παιδάκια της Α΄ Δημοτικού ολοκλήρωσαν το 2ο Εργαστήρι Δεξιοτήτων κάνοντας έναν εκπαιδευτικό περίπατο με τις δασκάλες τους, στους κάδους ανακύκλωσης της γειτονιάς του σχολείου μας.

Το σύνθημά μας το κάναμε τραγούδι
και σας το... αφιερώνουμε!!!


"Το περιβάλλον προστατεύω
σκουπιδάκια όταν μαζεύω.

Το νησί μου τ΄ αγαπώ
και το θέλω καθαρό".
Image
Image
Image

Υγειονομικό Πρωτόκολλο σε περίπτωση κρούσματος κορωνοϊού

Ευχές για καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά σε όλους!

Οι μαθητές της Α΄ τάξης αντάλλαξαν κάρτες με χριστουγεννιάτικες ευχές με το 2ο Νηπιαγωγείο Ερμούπολης και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης. Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μας αφιέρωσαν μια μαντινάδα και οι μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου μας είπαν τα κάλαντα και μας κέρασαν χριστουγεννιάτικα μπισκότα που είχαν φτιάξει μόνοι τους. Εμείς με τη σειρά μας τους δώσαμε χριστουγεννιάτικες κάρτες και τους τραγουδήσαμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια!
Χριστουγεννιάτικες δράσεις από την Α τάξη
Χριστουγεννιάτικες δράσεις και κάλαντα από την Α τάξη

Δράση του Οργανισμού HumanStories

Οι μαθητές της Α΄ τάξης αποφάσισαν να πάρουν μέρος στη δράση του οργανισμού HumanStories και να στείλουν χριστουγεννιάτικες κάρτες με ευχές και ζωγραφιές σε ένα από τα μονοθέσια σχολεία των απομακρυσμένων νησιών.

Μετά τις προτάσεις των δασκάλων τους, κας Ματίνας Ψάλτη και κας Μαρίας Αραπίτσα αποφάσισαν οι κάρτες τους να αποσταλούν στο Δημοτικό Σχολείο Μαθρακίου Κέρκυρας και να χαρίσουν χαμόγελα και αγάπη στον μοναδικό του μαθητή! Τις κάρτες τους συνόδευσε και ένα γράμμα που έγραψαν όλοι μαζί και λέει:

"Μπορεί να μας χωρίζει θάλασσα
χιλιόμετρα πολλά....
αλλά σας στέλνουμε ευχές
με αγάπη και χαρά!

Της Α΄ τάξης τα παιδιά
από τη Σύρο με χαρά
έφτιαξαν καρτούλες
να ζεστάνουνε καρδούλες!"
Το ποιήμα μας
Κατασκευάζοντας Χριστουγεννιάτικες Κάρτες
Κατασκευάζοντας Κάρτες
Κάρτες για το Νοσοκομείο Σύρου

Ευχετήριες Κάρτες για το Νοσοκομείο Σύρου

Η Τάξη Που Πετάει σας εύχεται Καλές γιορτές

   με υγεία, αγάπη κι όμορφες στιγμές στα σπιτικά σας!


Κάρτες με τελικό αποδέκτη το Νοσοκομείο μας…, τους ασθενείς συνανθρώπους μας και τους ακούραστους εργαζόμενους σε αυτό!

το δικό μας μας μήνυμα για την σημερινή ημέρα

3 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια ημέρα για τα άτομα με αναπηρία

Όλοι μαζί με όλες τις τάξεις του σχολείου μας, θελήσαμε να στείλουμε το δικό μας μας μήνυμα για την σημερινή ημέρα γιατί...



είμαστε μαζί, παίζουμε μαζί και όλοι μαζί μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι...





Γέφυρες χτίζουμε, φράγματα γκρεμίζουμε,
μαζί αποφασίζουμε καλύτερα να ζούμε!
Εργαστήριο Δεξιοτήτων Ευ Ζην

Δεν μαλώνω, δεν μαλώνω, αγκαλιά μεγάλη απλώνω

Ο πρώτος κύκλος των εργαστηρίων δεξιοτήτων της Β΄ τάξης από τη θεματική ενότητα «Ευ ζην» ολοκληρώθηκε την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Έκλεισε με τον πιο όμορφο και δημιουργικό τρόπο με τη βιντεοσκόπηση ενός τραγουδιού που εμπνεύστηκαν τα ίδια τα παιδιά από τον τίτλο του προγράμματος.

Σε συνεργασία με τη δασκάλα της Μουσικής του σχολείου μας, κυρία Ελένη, το εμπλούτισαν, το έντυσαν με τις τρεις νότες που ήδη ήξεραν και με την καθοδήγησή της έμαθαν να το παίζουν με τα ραβδιά (boomwhackers).

Το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό!

Συγχαρητήρια στα παιδιά και στην κυρία Ελένη για τη σπουδαία δουλειά που μας παρουσίασαν!
Image


«Δεν ξέρω τίποτα άλλο, για το οποίο κάθε λογικός άνθρωπος θα έπρεπε να νοιάζεται περισσότερο, παρά το πώς το παιδί του θα γίνει ο πιο καλός άνθρωπος».  (Πλάτωνας)

«Αν σκέφτεσαι για ένα χρόνο, φύτεψε ένα σπόρο. Αν σκέφτεσαι για δέκα χρόνια φύτεψε, ένα δέντρο. Αν σκέφτεσαι για 100 χρόνια, δίδαξε ανθρώπους». (Κομφούκιος)

«Ο πραγματικά σοφός δάσκαλος δεν είναι αυτός που σε σπρώχνει μέσα στον οίκο της σοφίας, αλλά αυτός που σε οδηγεί στο κατώφλι του μυαλού σου». (Χαλίλ Γκιμπράν)

 «Ο μέτριος δάσκαλος μιλάει. Ο καλός δάσκαλος εξηγεί. Ο εξαιρετικός δάσκαλος δείχνει. Ο μεγάλος δάσκαλος εμπνέει». (William Arthur Ward)

«Τα παιδιά πρέπει να διδάσκονται πώς να σκέφτονται, όχι τι να σκέφτονται». (Margaret Mead)

Οι τάξεις μας

Το σχολείο μας έχει σύγχρονες εγκαταστάσεις και υποδομές. Υπάρχουν εποπτικά μέσα διδασκαλίας σε κάθε τάξη. Διαθέτει μεγάλη αυλή και κήπο. 
Διδάσκονται μαθήματα Τ.Π.Ε., εικαστικών και θεατρικής αγωγής.

Α τάξη

Η Α΄τάξη έχει 11 μαθητές

Δ' τάξη

Η Δ΄τάξη έχει 12 μαθητές

Β' τάξη

Η Β΄τάξη έχει 20 μαθητές

Ε' τάξη

Η Ε΄τάξη έχει 15 μαθητές

Γ' τάξη

Η Γ΄τάξη έχει 16 μαθητές

ΣΤ' τάξη

Η ΣΤ΄τάξη έχει 17 μαθητές

Οι 6 δεξιότητες του 21ου αιώνα


  • Προσωπικότητα
  • Δημιουργικότητα & Φαντασία
  • Ικανότητα συνεργασίας
  • Κριτική σκέψη
  • Ικανότητα επικοινωνίας
  • Ενασχόληση με τα κοινά
Image
Image
Image
Image
Image

Επικοινωνία

Τηλέφωνο : 22810 88415

Διεύθυνση : Ταξιαρχών & Ε. Λαζάρογλου, 84100, Ερμούπολη

Email: mail@6dim-ermoup.kyk.sch.gr

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή : 8:00 - 14:00